Campania este organizată de Comisia Electorală Centrală (CEC) şi Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în cadrul Proiectului „Consolidarea democraţiei în Moldova prin alegeri incluzive şi transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), al Ambasadei Marii Britanii la Chişinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare şi al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.
Primele întâlniri în acest sens au fost organizate pe data de 4 si 5 aprilie, în cadrul preturii sectorului Centru din Municipiul Chișinău. Funcționari publici dar și factori de decizie la nivel local au participat la o întâlnire cu președinta CEC, Alina Russu și directorul CICDE, Pavel Cabacenco, membri și funcționari electorali CEC.
Punem un accent deosebit pe comunicarea directă cu cetățenii. Pentru noi este important ca cetățeanul, înainte de a intra în cabina de vot, să își cunoască drepturile și obligațiile, să înțeleagă procesele electorale, să conștientizeze responsabilitatea alegerii și, desigur, să nu întâmpine probleme în dorința de a-și exercita votul.
Astfel de întâlniri cu alegătorii vor fi organizate în cel puțin 16 circumscripții electorale din Republica Moldova. La ședințe sunt invitați între 500 și 1000 de participanți, iar în total este planificată informarea despre sistemul electoral mixt a peste 8 000 de cetățeni cu autoritate la nivel local. Microbuzul campaniei
„Democrația contează” va face turul țării pe parcursul lunilor aprilie și mai.
Campania de informare vizează subiecte precum noile modificări ale Codului Electoral, noile proceduri electorale, importanța participării la vot, rolul funcționarilor electorali, liderilor locali și a diasporei etc. În cadrul întâlnirilor, sunt distribuite un șir de materiale informative: Ghidul Electoral, Broșura CICDE – Democrația se învață, postere – sistemul mixt etc.